Poliklinika Sv. Katarina

Specijalna bolnica Sv. Katarina - poslovna jedinica Zagreb

Krajem prošle godine Specijalna bolnica Sv.Katarina osnovala je svoju poslovnu jedinicu u Zagrebu – Polikliniku Sv. Katarina, smještenu u Trpinjskoj ulici broj 9, u kojoj se poliklinička djelatnost obavlja na 500 m2. Poliklinika ima 7 specijalističkih ambulanti (Ambulanta za ortopediju, Ambulanta za bolna stanja kralješnice, Ambulanta za anesteziologiju s liječenjem boli, Ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, Ambulanta za radiološku dijagnostiku, Ambulanta za kirurgiju, Ambulanta za neurologiju) te djelatnost fizikalne terapije.

Radno vrijeme poliklinike:

Ponedjeljak – Petak    08:00 – 20:00

Ambulanta za ortopediju

U ambulanti za ortopediju može se dogovoriti specijalistički pregled kod najeminetnijih hrvatskih ortopeda, a sama ambulanta je opremljena najsuvremenijim ultrazvučnim uređajem s Color Doppler tehnologijom. Ovdje se može obaviti specijalistički pregled ortopeda za :

  • Sve vrste sportskih ozljeda
  • Bolesti i oštećenja zglobne hrskavice
  • Bolesti i ozljede koljena
  • Bolesti i ozljede kuka
  • Bolesti i ozljede gležnja i stopala
  • Bolesti i ozljede ramena
  • Bolesti i ozljede lakta

Svako od navedenih područja može se liječiti konzervativnim i/ili operacijskim pristupom. Konzervativno liječenje se između ostalog provodi i raznim postupcima fizikalne terapije u okviru Poliklinike Sv.Katarina, a ukoliko je potrebna operacija, tada se ista može obaviti u bolnici Sv.Katarina u Zaboku.

Radno vrijeme ortopedske ambulante :

ponedjeljak,utorak i četvrtak 11-19h
srijeda i petak 08-16h

Ambulanta za bolna stanja kralješnice

Ambulanta za bolna stanja kralješnice svojim individualiziranim i multidisciplinarnim pristupom pacijentu omogućava sveobuhvatnu dijagnostiku akutne i kronične boli svih segmenata kralješnice (vratna, prsna, slabinska, križna i trtična). Ovdje se može obaviti specijalistički pregled kirurga vertebrologa i/ili neurokirurga. Sukladno vrsti i težini tegoba liječenje se provodi konzervativnom terapijom (fizikalna terapija koja se može obaviti u poliklinici Sv. Katarina) ili kirurškim liječenjem (minimalno invazivni zahvati, spinalne operacije i operacijsko liječenje kronične boli) koje se obavlja u bolnici Sv.Katarina u Zaboku.

Radno vrijeme ambulante za bolna stanja kralješnice:
srijeda 12-16h, četvrtak 10-18h

Anesteziološka ambulanta

Pacijenti koji imaju dogovoren operativni zahvat koji uključuje primjenu anestezije ili sedacije mogu obaviti anesteziološki pregled uoči operativnog zahvata u anesteziološkoj ambulanti poliklinike Sv.Katarina te dogovoriti vrstu anestezije i analgezije (liječenja boli) bez obzira da li se operiraju u bolnici Sv. Katarina ili u bilo kojoj drugoj zdravstvenoj ustanovi. U ovoj ambulanti primjenjuju se i razni protokoli za liječenje pacijenata s kroničnom boli s naglaskom na liječenje kronične postoperativne boli vezane uz lokomotorni sustav i bolesti kralješnice.

Radno vrijeme anesteziološke ambulante :
četvrtak 10-18h

Ambulanta za ultrazvučnu dijagnostiku

U poliklinici se može obaviti ultrazvučna dijagnostika, s naglaskom na UZV mišićno-koštanog sustava, namijenjena potrebama ortopedske i kirurške ambulante. Ostala radiološka dijagnostika (koja uključuje i pregled magnetske rezonancije) obavlja se u bolnici Sv.Katarina u Zaboku. Poliklinika Sv. Katarina povezana je jedinstvenim informatičkim sustavom s bolnicom Sv. Katarina u Zaboku što omogućuje izravni pristup snimkama svih pregleda učinjenih u bolnici te njihovu analizu i očitavanje. U Poliklinici je moguće zatražiti i dobiti konzultaciju našeg radiologa o donešenom slikovnom materijalu radioloških dijagnostičkih pregleda učinjenih u drugoj ustanovi.

Radno vrijeme ambulante za ultrazvučnu dijagnostiku : srijeda 10-20h

Ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

U ambulanti za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju možete dogovoriti specijalistički pregled gdje će vam liječnik odrediti ciljano liječenje simptoma i uzroka vaših tegoba. U dijagnostičke svrhe na raspolaganju je i najsuvremeniji ultrazvučni uređaj sa Color Doppler tehnologijom. U liječenju se koriste različite vrste fizikalne terapije pod stručnim nadzorom visoko educiranih fizioterapeuta, potom punkcije i lokalne infiltracije lijeka pod kontrolom ultrazvuka, te klasično liječenje boli raznim lijekovima prema najnovijim smjernicama međunarodnih društava za liječenje boli. Možete dogovoriti i rehabilitacijske programe za: bolna stanja zglobova i kralješnice nakon ozljeda (sportske ozljede, sindromi prenaprezanja) ili zbog degenerativnih bolesti (artroza zglobova, degenerativne promjene kralješnice), preoperativnu rehabilitaciju kao i rehabilitaciju nakon ortopedskih i kirurških zahvata.

Radno vrijeme ambulante za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju:
srijeda 12-20h

Specijalna bolnica Sv. Katarina

za ortopediju, kirurgiju, neurologiju
i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju
Poliklinika, Trpinjska 9 10000 Zagreb
Tel +385 1 6442 288
Tel2 +385 1 6442 299
info@svkatarina.hr
Bolnica, Bračak 8 49210 Zabok
Tel +385 49 204 888
Fax +385 49 204 887
info@svkatarina.hr
Medical Scool, University of Split    University of Osijek     KIF Carolinas Pain InstituteDiagnostikum      University of Botswana  Genos Ltd         ISABS

The Leading Hospital ofn the World